Magic Wonders

tax ska du ha

26/2

Jobb jobb och en hel del pluggande har varit på agendan för mig hela veckan!
Fast idag är jag minsann ledig. Så jag nu har tid att uppdatera sidan lite.

Mina valpar här hemma frodas och har det gott. Imorgon hade jag tänkt lägga deras första spår och så får vi se hur det går. Mats undrar dock om det är grythundar för det grävs djupa hålor lite här och var i trädgården, vilket har resulterat i att några blommor har åkt på tafsen. Och så springs det in i huset med riktigt skitiga tassar och öron och magar och ja hela små taxar. Fast jag tror de får lite hjälp av mamma Ritwa! Ajsingbajsning!

I fredags så var Tyson hos veterinären och blev kastrerad och tja... det var ju inte så uppskattat... i fredags.
Han får nu ha krage på sig och ni kan ju tänka er en stor bufflig vallhund med stor krage på sig?
Pust säger jag bara! Det sitter nog märke i varenda tapet, dörrkarmar och annat får sina törnar och stackars små valpar har fått ofrivillig åktur med ner från trappan. Hela första natten höll han dessutom mig vaken med sitt pipande.

Veterinären sa att nu när han är kastrerad så kommer mycket fokus läggas på mat och han kommer lätt att gå upp i vikt. Jag visste ju detta sen innan, men hujedamej... Tyson ÄR redan så totalfixerad vid maten så hur ska detta sluta?
Han kan väcka mig tidigt tidigt på morgonen för att få sin mat och fram mot 16 tiden på eftermiddagen sitter han fixerat vid matskålen eller så vandrar han runt runt hysteriskt och piper allt för att man ska uppmärksamma att nu måste han få mat för han ser döden komma med lien!

Poängen är att vi tyvärr inte har så mycket tid man skulle behöva åt honom, för att motionera och aktivera honom.
Aussien är ju en väldigt aktiv ras och kräver en hel del. En underaktiverad Aussie är riktigt jobbig kan jag säga. Ett tips bara för er som funderar på att köpa något annan ras än en TAX!

På tal om tax och deras överlägsna sätt... valparna har redan listat ut en hel del saker man kan göra för att få sin vilja igenom. Iris har lärt sig att om man pussar mycket på husse (som pratar ofta om att sälja henne, som nu tycker att jag har lurat honom) så kanske husse INTE vill sälja henne för att hon är den sötaste som finns! Jag tror att husse har gett med sig! =)

Harry flaxen ska också kastreras inom det närmsta, även om jag är så sugen på att visa honom som veteran en gång. Han är fortfarande så fin och välbehållen i kroppen och annat. Men han mår inte så bra när Ritwa löper så jag kommer att bli så illa tvungen. Dessutom har Harry blivit mer "hanig" på äldre dagar också vilket ger ett sämre resultat för honom. Han får under denna period bo hos mormor vilket han i o för sig inte ogillar, men han tillhör ju vår flock.

Tycker det är ett dilemma med det här vad det gäller kastration och jag vet att det har pratats ganska mycket om det. Jag är av tycket att OM hanhunden inte mår bra när det är tikar som löper runt omkring, har man riktig otur kan det vara under många gånger på ett år, så är det ju hundens hälsa man får tänka på i första hand. Man sätter ju hundens hälsa framför ev avel osv. Och är det som för Tyson där det inte finns en chans att han SKULLE gå till avel så är det inget att tala om alls! Dessutom om jag säljer en valp utan några förbehåll vad det gäller avel kan jag inte ha valparna jag har sålt som någon sista chansen eller något och komma och bestämma om en valpköpare får kastrera sin hund eller inte. Taxen är heller inte en vad jag kan tycka en hotad ras vad det gäller avel.

Men det är mitt tycke, en del kanske håller med och det är säkert många som inte gör det.
Fast jag tänker ÄNDÅ på hundens bästa!!!

26 feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)