Magic Wonders

tax ska du ha

9/3

Ja men se idag skiner solen! Och jag känner livet börjar komma tillbaka i min trötta kropp.
I dagarna har det tränats och promenerats med hundarna och det har varit väldigt uppskattat.
Jag har lagt spår till valparna som fick känna doften av blod och gnaga på skanken för första gången, vilket de gjorde alla tre med glädje. Belöningen i slutet av spåret var så klart lite köttbullar.
Sen har det ringtränats och det har gått bra. Vera har ju lite saker för sig, vet inte vad men hon ser mer ut som en gummiboll. Pluppen är duktig och travar på fint likaså Iris.
Har nu anmält alla hundarna till Hallands taxklubbs vårutställning i Tvååker den 12 april och det ska bli spännande att åka dit med 5 hundar. Martin sa att han skulle vara med i barn med hund, ok sa jag då får vi träna lite. Resultatet? Martin slår kullerbyttor och Harry undrar VAD???
Alltså det gick ju inte så bra... undrar om domaren dömer handlern för akrobatiska övningar? Nja... Martin bara log och sa att det är ju roligt att slå kullerbyttor. Är det säkert! Ha ha....

Så en handler av Martin kan vi glömma, iallafall just nu.

Jag har även nu varit ute och gått två spår med Ritwa. Det första spåret gick inte så bra, men vi hittade skanken. Fast jag hade varit väldigt snål med blodet plus att det ösregnade på kvällen. Dessutom har inte Ritwa spårat sen 2012! Ingen sportslig chans! Dumma matte! På vägen tillbaka så satte jag mig ordentligt på gumpen och tänkte att nu tusan går jag och bryter benen också! Som tur var hade Mats varken kamera eller mobil med sig så detta ögonblick inte kunde förevigas!
La sen igår ett bättre spår med lite mer blod som vi gick idag och det gick mycket bättre. Ingen hög hastighet på spårningen men hon gick klockrent och hittade skanken utan problem. Känns bra för mig. Hundarna behöver komma ut och de behöver träna. Och nu minsann ska det tränas. Ska se till att Ritwa får gå sina öppetklasspår så snart som möjligt. Poängen är ju att hitta tiden. Det är ju inte så att man har tid i överflöd.

Om det är någon som bor i relativ närhet som läser detta som också är intresserade av spår så hade det kanske varit toppen om man hade kunnat lägga spår till varandra???

Planerar nu att gå en liten runda till med resten av doggygänget för klockan är ju inte så mycket och solen den skiner fortfarande. Dumt att sitta här framför datorn... även om jag faktiskt borde plugga. Ska göra det med.

 

9 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)