Magic Wonders

tax ska du ha

Jisses va tiden brakar iväg!

Ja men se vad tiden den flyger fram!
En hel månad har ju gått sen jag uppdaterade sist. Fy på mig!

En hel del har ju hunnit hända faktiskt. 

En husvagn införskaffades ju i maj månad, en fin liten Europavagn som fick namnet Fia.
Har alltid önskat ha en husvagn o nu gjorde jag slag i saken. Jag har nu under tiden piffat till henne o semester planerades. Hade redan bestämt mig för att åka o campa i Ullared då jag skulle visa Iris och Pluppen i Tvååker. Tillslut bestämde vi för att först åka o campa i Borås för att gå på djurparken. Med mig hade jag en mycket god vän o henns 4 barn. Tyvärr kunde hon inte ta sin husvagn med sig utan lånade mitt tält som ja faktiskt är gigantiskt stort. Rymde ju hela den familjen lätt. 

Jag tyckte det här va så kul o spännande o några dagar innan hade jag en kompis att kolla bilen för jag tyckte det lät konstig höger fram. Hittade inget fel direkt som kunde orsaka felet men min multirem/fläktrem var delad på mitten!!
Men jisses! Att den höll alltså! 


Modet sjönk över att vi skulle komma iväg, men en annan vän till mig kom o bytte remmen så jag kunde ta min Myran o dra iväg med Fia. Det blev en del handlat till vagnen, som senare tog kol på semesterkassan! Men det var ju nödvändiga saker. Nu har jag ju dom, så nu är det ju lugnt!

Dagen innan vi skulle åka var jag och vägde vagnen när hon var packad. Ville ju inte överlasta henne, bli stoppad av polisen o sen få ställa min fina vagn någonstans längs med vägen! Vikten på vagnen landade på 975kg så det var lugna puckar! Gjorde mig ganska nöjd faktiskt.

Så den 7de juli tog vi in det sista i vagnen och körde iväg mot Borås. Blåste som attans o när jag kom ut på E4an fick Myran lite problem med att orka med Fia i backarna. Jag satt som en spänd fjäder hela vägen till Borås, första turen ever med husvagn ju! Efter ett X antal timmar kom vi fram till campingen o jag kände mig faktiskt ganska stolt över att jag hade lyckats! Vi ckeckade in o nu kom vi till det jag hade bävat för.... parkera vagnen! Holy moses!
Jag såg senariot framför mig med nerkörda elstolpar o påkörda förtält. Fast jag var glad att jag HITTADE platsen!
Vi fick en hörnplats o platsen bredvid den nr 214 o 215. Toppen! Nu ska Fia in o stå rakt osv... baggis! Haha...
Men det var ju en baggis! Tjo... inte mycket dividerande där. Klappade mig själv på axeln faktiskt!


Senare kom även förtältet OCH det andra stora tältet upp lätt som en plätt. På kvällen när jag sen gick o la mig hade jag så ont på baksidan av låren att det var faktiskt en liten plåga! Men detta erkändes aldrig! Att sitta superspänd i flera timmar o sen slå upp 2 tält gjorde sitt! MEN jag gjorde det! När vi kom till Borås var det solsken o helt ok väder. Frid o fröjd. Vi gick till Knalleland o shoppade lite, men då började det se misstänksamt mörkt ut. Sa till min väninna att vi kanske skulle dra oss tillbaka o få upp tälten innan det börjar regna. En stund efter att tälten kom upp brakade det loss, världens hälleregn kom över oss o ett tu tre sken hela hinneln upp o det small!

Va fasiken?! Jag satt ute i förtältet o filmade bara för att få med ljudet av regnet. För det vräkte verkligen ner! O jag som hade vägrat att packa ner byxor! Brr....
Sen bad jag tyst att tältet min väninna fick låna av mig skulle hålla så bra som jag sagt. Tänk om det läckte som ett såll eller flög iväg?! Jag höll ett vakande öga på det så länge jag orkade, men tillslut somnade även jag. Morgonen efter vaknade jag av trummandet av regn som forsar ner o jag flög upp o slet upp gardinen för att se så att mitt stora tält stod kvar. Det gjorde det! Men va det torrt?! Det var det med. Phu...
Lite senare öppnade jag dörren o klev ut... plask... Va tusan? Plask plask... men va???
En sjö inne i mitt förtält?! Men va läcker det? Näää.... regnet kom så häftigt att det rann in i tältet! 
Nu började jag känna mig smått irriterad, men tog ut hundarna så fort det blev uppehåll. 


För övrigt fick Ritwa och Harry vara hemma hos mormor, vilket jag var tacksam för!
Tillslut blev det så pass uppehåll att vi knatade bort till djurparken o tillbringade några timmar där. Nu kände jag att min irriteration växte och huvudvärken kom. Olika fula ord for genom mitt huvud o jag bara tyckte det var skit. Några dagar innan hade det varit 30 grader varmt o vi hade legat på stranden o gottat oss! 

 


Hur tusan lyckades vi???
Den kvällen drog ösregnet igång igen med full kraft med åska o nu blev jag orolig för tältet som min kompis lånade!
Skulle det verkligen hålla?!
Det gjorde det tack o lov. Dagen efter gick vi in på djurparken igen trots regn, vi HADE ju betalt för 2 dagar då skulle vi in där båda dagarna!! Men vi var inte där så länge. Vi skulle ju hinna packa ner tält osv till kl 15.00. Jäkla tid förresten... 16 eller 17 hade väl varit bättre? Jag fick iallafall packa ner 2 styck dyngsura tält o in med det i vagnen.

Sen drog resan mer västerut o ner till Ullared. Myran kämpade på o tillslut kom vi till incheckningen. Fick plats anvisat o när jag såg var sjönk mitt mod. Mitt i smeten!! Nu kommer jag att ha ihjäl någon tänkte jag. 
Kom till vår plats... 214! Och jag rullade in vagnen som ingenting! TACK!!
 Sen mötte vi upp kompisen o hennes barn inne på GeKås. Stackaren såg inte pigg ut! 
Klockan hann ticka iväg till ganska så sent innan vi kom tillbaka till vagnen o skulle börja fixa till mat. Jag hade varit ganska klok o köpt en kokplatta för en hyfsat billig peng, så jag satte på den o elgrillen o maten började bli klar. MEN då så bara släktes allt. Fasiken en propp eller? Hade jag nu dragit igång för mycket? Drog ur propparna o kollade dom, njae... de såg hela ut. Fine då kör vi uteslutningsmetoden. Jag tog förlängningssladden o satte in den i skåpet... fortfarande ingen ström o jag blev tacksam över att det inte var i min vagn felet va! Ringde receptionen o förklarade läget. O en vaktmästare lovades att komma bort, vilket det gjorde bara en kort stund senare. Fast TVÅ stycken dessutom väldigt söta killar. De räddade mig så jag kunde fortsätta att laga mat. Tack tack!!

Dagen efter var det utställning i Tvååker och jag var sen på det! Ja ja... ska aldrig hända igen!
Blåste attans gjorde det o jag fick snällt husera i Harrys uppfödare, Carinas tält.
Hundarna skötte sig väl men fick bara excellent vilket jag blev lite snopen över då inget i kritikerna sa att de inte borde fått ck också. Märkligt! Snål domare. Men men... inget mer med det utan det var att ta sina saker o vandra från platsen.

Körde tillbaka till Ullared och campingen och nu var det dags att sätta upp förtältet som låg i påsen dyngsurt! Det var ganska bra väder så jag hoppades att det skulle hålla i sig så tältet kunde bli torrt någon gång!
Sagt och gjort jag slet upp pinnar o tält o började på. Dock var det mindre kul att banka ner pinnar i stenhård grus/stenbeläggning! Men skam den som ger sig!! Gummiklubba förresten är ju ett bra redskap, för den som inte visste det! Underskatta aldrig denna bra sak! Men den jag fick med vagnen har nog gjort sitt så jag köpte en ny inne på GeKås!
Mitt i allt ihopa kom min dotter gåendes tillbaka med hundarna o utbrast:
- Mamma, ALLA på campingen vet vilken färg du har på dina trosor nu!!
- Skit samma! Ja de är vita! Och?? 

Jag var ganska trött i ryggen så jag brydde mig föga! Jag SKULLE ha upp mitt tält o ner med pinnarna o det skulle se ordentligt ut! Så var det bara! 
Sjuksköterskan på BUP i stan som min dotter träffade några gånger sa till mig efter nyheten om att jag hade köpt husvagn.

- Det klarar du aldrig själv! För det är så tungt och slitigt så man behöver minst vara 2 vuxna o helst en karl med.

TALA ALDRIG OM FÖR MIG VAD JAG INTE KAN!!!!!

Efter att allt var uppsatt o det såg fint ut tänkte jag på henne... Skit ner dig kärring! Här behövs fan ingen jäkla karl!!
Men ok, nästa gång får det gärna följa med en karl så kan jag sätta mig i min solstol o se dum ut! Haha....
Som tanten på platsen rakt över oss, som stod med armarna i kors o hånflinade åt mig!! 
Fula tankar for genom mitt huvud men jag satte mig sen och hånflinade tillbaka!!! 

Sen var det dags för lite shopping i det berömda stora varuhuset, igen!
Pengarna ja de försvann ju och jag fick tala om för barnen att det var bara att åka hem och ställa Fia på Hästängens camping o vara nöjda där. 

Iris och Pluppen? De skötte sig exemplariskt som campinghundar! ;)

 

19 jul 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)