Magic Wonders

tax ska du ha

Om Oss

Mary heter jag och jobbar förnärvande inom hemtjänsten och bor i Tollarp med mina 2 barn o 4 taxar. Harry, Ritwa, Iris och Pluppen.

 

 Min första tax hette Nalle och var en röd standard hane. Han kom till min familj när vi båda var 9 månader gamla. Tyvärr blev Nalle påkörd och blev aldrig sig lik efter det och fick avsluta sitt liv lite för tidigt. Senare i livet kom Harry in i mitt liv på ett ganska speciellt sätt. För det var namnet som avgjorde att det blev just han. Jag var så sugen på att köpa tax och tjatade då på min dåvarande sambo att vi skulle köpa tax. Ok, sa han, om jag får välja namn. Visst... hrm... kör på det. Namnet? Harold!

Senare hittade jag en annons på två hanar som var till salu hos Doggside´s och jag ringde och pratade med uppfödaren Carina Christiansen. Allt lät bra och tillslut frågade jag vad han hette. Namnet? Doggside´s Paul Harold!

Det var givet. I april 2006 var vi och hämtade stornäsan Harry. Allt gick bra förutom att han hade en tendens att visa sitt missnöje med att kissa på kattlådan!

2007 bestämde jag mig för att ställa ut Harry och det gick superbra och han kan nu titulera sig C.I.B SEU(V)CH DKU(V)CH, men han har fått pensionera sig från utställningarna då han tycker det är så tråkigt.

2009 bestämde jag mig för att köpa en svart hane som fick namnet Ace. Söt och rar liten kille men blev kryptochid så jag valde att sälja honom vidare till ett fantastiskt par, som han har det jättebra hos.

2010 köpte jag Ritwa istället och hon har varit källan till massa upptåg. Ritwa har blivit sparsamt utställd men hon är mycket duktig på att spåra. Bara matte som har haft dåligt med tid.

2011 flyttade jag och barnen till Tollarp och strax därefter började jag jobba i hemtjänsten och tiden med hundarna blev inte så mycket som jag ville.

2013 parade jag Ritwa med snygge SEU(V)CH DKU(V)CH SEVCH Altima´s Bob Marley som blev mycket lyckat!
Den 22 nov 2013 nerkom Ritwa med 6 st friska valpar. 2 hanar och 4 tikar.

2014 Valparna kom ut på rätt några utställningar under året och det gick mycket bra för mina små. Vi kunde ju snabbt också påstå att Pluppen kommer att mäta in som normal. Ritwa klarade sitt första öppna viltspår med glans och Iris klarade sitt anlag med lika bra resultat. Pluppen däremot var lite segare, men kom på vad han skulle göra i slutet på året. Men pga av arbete och studier så hann jag inte med att träna så mycket som jag ville.

2015? Är ett oskrivet blad! =)

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)