Magic Wonders

tax ska du ha

13/7

Fredag och lördag nu var det internationell och nationell utställning i Tvååker.
Jag hade anmält valparna till lördagens arrangemang och planerade min resa upp noga!
Tänkte nämligen slå de två berömda flugorna i en smäll och handla lite på GeKås, var på jag beslutade att tälta på deras camping! Ja ni läste rätt, jag tältade! Vad gör man inte för att hålla nere kostnaderna?
Bad en tyst bön till vädergudarna och packade bilen med den utrustning jag ansåg skulle behövas, jo tältet kom med!
Poängen var att det var Mats som hade satt upp det när vi inspekterade det! Aj aj... ja ja men hur dum kunde jag vara på en skala då?

Men allt höll på att spoileras när vi var hos min dotters läkare i torsdags och hon hade ju slarvat lite om man säger så med sin insulin. Ah... beslutet blev att hon fick bli inlagd! Men? Meningen var ju att hon skulle följa med!
Fast ibland får man ta vissa konsekvenser.

Jag kunde åka iväg iallafall och mamma ställde upp och passade Martin. Så senare på fredagen befann jag mig på GeKås camping i Ullared och letade en bra plats i skuggan att fixa upp mitt tält, vilket jag hittade! Dock en bit ifrån toaletterna, men ja vem har dött av att gå? Visst, blåsan kanske inte mådde så bra av det, för man höll verkligen sig in i det sista!

Var faktiskt lite orolig över hur det skulle gå med tältet, och jag gillar inte om folk står och glor!
Ingen risk! ALLA va o handlade på GeKås så det var tomt!! Ha ha...
Jag tänkte som så att det var nog bäst att vara systematisk, så jag la ut sakerna i gräset där jag ville ha tältet, plockade först bort onödiga grenar och annat som jag trodde nog kunde göra ont i baken om de låg kvar.
Tältpinnar och annat kollade jag och sen var det bara att sätta upp sakerna. Och jag tyckte minsann det blev riktigt bra!

/tentinullared.jpg

Och inte blev jag svettig heller! De ni! Sen tog jag bilen och körde bort till den stora blå-gula affären en bit bort och skulle shoppa loss tänkte jag. Var faktiskt inte så mycket folk tack och lov, men kanske var det för att jag kom kl 17 och det var stekhett ute? Lite blev handlat iallafall och sen styrde jag tillbaka kosan mot tältet. Det var faktiskt ganska trevligt att tälta. Det enda dumma är ju att mobilen inte kunde laddas, till mitt stora förtret!
Jag såg Ola-Conny iallafall och höll på att skrika till av rädsla! Skäggigare än tomten ju! Hu hu...
Dessutom ramlade jag över Kjell (inget plasta skit här inte) på campingen. Kunde konstatera att han hade hunnit skaffa sig en rejäl bränna gubben.

Valparna skötte sig så himla bra! Lugna och fina (kunde vara värmen som gjorde det) och bara gick med mig överallt.
Att campa i både tält, husbil och husvagn är tydligen populärt för campingen fylldes på ordentligt! Det sprang barn, vuxna och hundar överallt och plötsligt (nu sken solen och det var varmt) kunde jag förstå varför det var så trevligt att campa.
Genast började jag planera några dagars camping med barnen! MEN ett större och bättre tält borde införskaffas i så fall!
Och det började jag också planera för! Kollade vad andra hade för tält och hur de var utformade.

Jag satte mig i min stol med hundarna vid fötterna och läste ur några sladderblaskor. Kanske var det så skönt just för att jag var själv? Ingen vild Martin som rände runt eller en grinig Mikaela? Nja, kanske... men det kändes tillslut lite tomt. Och inte var det kul att shoppa ensam heller faktiskt. Ingen man kunde reta sig på eller ja ni vet...

Tillslut började ögonen dra sig neråt och jag trixade mig in i tältet (det nya tältet ska iaf vara så högt att jag kan stå raklång i det!!) Luftmadrassen, som jag brukar fasa för att blåsa upp, var uppblåst med min nya inhandlade elektriska pump! WOW!! Hundarna kom in i sina burar och fattade direkt att nu var det sovedags. Jag hade inhandlat en ficklampa på GeKås och försökte depserat få liv i denna! Efter flera försök så gick det tillslut så jag låg och läste klart min sladdeblaska.

Senare någon gång under natten vaknade jag av att jag frös så jag hackade nästan sönder mina tänder! Jisses!
Desperat tog jag på mig min jacka och lindade in mina fötter och kunde efter en stund somna om. Drömde hysteriska och konstiga drömmar och när mobilen började ljuda hade jag inte en aning om var jag va! Obehagligt! Usch fy...

Men upp kom jag även om jag trodde att mina fötter skulle gå i tusen bitar om jag ställde mig på dom, för de var som isbitar! Fuktigt och räligt var det i gräset med när man skulle traska till toan med ganska så raska steg kan jag upplysa om. Var det fortfarande mysigt att campa? Jo då... det tyckte jag! =)

Iväg kom jag till Tvååker iallafall med allt jag behövde och fick snällt checka in i Eva Hörnfeldts Ahlins tält! TACK! Slapp jag sätta upp mitt eget och dessutom hade jag inte fått plats. Jo kanske men mitt så att solen kunde gassa rakt in i tältet och vi hade blivit gott bakade i värmen. Nej tack!

Domare för dagen var Eddie Patterson från Irland, som visade sig ha lite annorlunda bedömning. Han lät hundarna stå på bordet under bedömningen, vilket jag aldrig varit med om och jag rynkade lite på näsan åt detta och tänkte att va tusan?
Men senare kan jag påstå att JAG iallafall tyckte detta var toppen! JAG slapp böja mig eller sitta på huk eller stå på knäna. Där hade jag hunden i bra höjd och i ett perfekt läge att se hur den stod ganska bra!

Jag kom in ringen med båda mina hundar och först ut var Pluppen. Han skötte sig jättebra och gick på rätt bra trots värmen, som fick hundarna att faktiskt flåsa. Tack o lov fläktade det lite på oss!
Pluppen fick superbra kritik och domaren sa att jag skulle vara stolt över min hund för han tyckte han var jättefin!
Vadå man blev mallig?! Nähe väl! =)
Pluppen gick ensam i sin klass.

Sen var det Iris tur och hon gick mot en annan tik och blev etta och sen BIR mot bästa hanen.
Så plötsligt satt jag där med två BIR vinnande hundar, igen! Oppss.... ha ha...
Tyckte domaren Eddie Patterson var en sympatisk och duktig domare och väldigt nogrann!

Och vet ni... där satt jag i stolen och somnade minsann! Vaknade med ett ryck när mitt huvud gled ner och dunkade i kanten på stolen! Ha ha... så pinsamt!

Klart var det för Iris och Pluppen att gå i stora ringen och BIS. Men det höll jag på att missa! Ha ha... Eva hade dock koll och trots en enorm röra hit och dit så kom vi in i ringen, jag med Iris och Eva med Pluppen. Lars gick fel och Eva ringde honom hysteriskt! "Lars du går åt fel håll!!"
Jag hade fått slänga av mig handväska och min kamerväska och Eva ropade efter någon som kunde hjälpa till att hålla hennes hundar o hålla koll på väskorna. Ha ha... en intet ont anande utställare fick kopplena i handen och uppdraget att vaka över hundar och väskor. Lars kom senare och undrade om han hade gjort fel nu igen.
Ha ha ha....

Det var mååånga valpar som befann sig i förbedömningsringen och jag tyckte det var rörigt och trångt. När vi sen skulle in i ringen visade det sig att Lars fick rusa iväg med Shiraz för Bästa Veteran och där hängde min handväska väl synlig! Nähe tänkte jag, den får följa med in i ringen! Vilket den gjorde! Vi blev ändå inte uttagna vilket ändå inte gjorde något. Jag var i ärlighetens namn trött, så trött att jag i farten över att komma till bilen glömde köpa med mig hundarnas exc och hprosetter! Bha... ja ja... sånt händer!

Kom tillbaka till den stora affären och tänkte att jag nog skulle köpa mig ett badlakan för det hade jag ju så klart glömt att ta med mig!! Så det fixade jag och sen åkte jag bort till mitt tält, som stod kvar, och bestämde mig sen för att duscha och efter det packa ihop och åka hem. Kollade upp mot himeln och ja... kanske skulle komma regn. Tänkte att det var nog bäst att pysa hem. Var jag glad över det beslutet när det senare började ösa ner? Japp!

Och så klart på vägen hem började jag bli rejält pinkenödig och tänkte att jag kanske kan hålla mig iallafall. Men strax efter Önnestad gick det inte mer och jag fick rusa ut i ösregnet! Bra jobbat Mary!
Fast i det läget brydde jag mig inte! Ha ha...

Det var skönt att senare krypa ner i min säng med 4 varma taxar och somna så gott!

 

13 jul 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)