Magic Wonders

tax ska du ha

Livet med tax!

Jisses va tiden brakar iväg!

19 jul 2015

Ja men se vad tiden den flyger fram!
En hel månad har ju gått sen jag uppdaterade sist. Fy på mig!

En hel del har ju hunnit hända faktiskt. 

En husvagn införskaffades ju i maj månad, en fin liten Europavagn som fick namnet Fia.
Har alltid önskat ha en husvagn o nu gjorde jag slag i saken. Jag har nu under tiden piffat till henne o semester planerades. Hade redan bestämt mig för att åka o campa i Ullared då jag skulle visa Iris och Pluppen i Tvååker. Tillslut bestämde vi för att först åka o campa i Borås för att gå på djurparken. Med mig hade jag en mycket god vän o henns 4 barn. Tyvärr kunde hon inte ta sin husvagn med sig utan lånade mitt tält som ja faktiskt är gigantiskt stort. Rymde ju hela den familjen lätt. 

Jag tyckte det här va så kul o spännande o några dagar innan hade jag en kompis att kolla bilen för jag tyckte det lät konstig höger fram. Hittade inget fel direkt som kunde orsaka felet men min multirem/fläktrem var delad på mitten!!
Men jisses! Att den höll alltså! 


Modet sjönk över att vi skulle komma iväg, men en annan vän till mig kom o bytte remmen så jag kunde ta min Myran o dra iväg med Fia. Det blev en del handlat till vagnen, som senare tog kol på semesterkassan! Men det var ju nödvändiga saker. Nu har jag ju dom, så nu är det ju lugnt!

Dagen innan vi skulle åka var jag och vägde vagnen när hon var packad. Ville ju inte överlasta henne, bli stoppad av polisen o sen få ställa min fina vagn någonstans längs med vägen! Vikten på vagnen landade på 975kg så det var lugna puckar! Gjorde mig ganska nöjd faktiskt.

Så den 7de juli tog vi in det sista i vagnen och körde iväg mot Borås. Blåste som attans o när jag kom ut på E4an fick Myran lite problem med att orka med Fia i backarna. Jag satt som en spänd fjäder hela vägen till Borås, första turen ever med husvagn ju! Efter ett X antal timmar kom vi fram till campingen o jag kände mig faktiskt ganska stolt över att jag hade lyckats! Vi ckeckade in o nu kom vi till det jag hade bävat för.... parkera vagnen! Holy moses!
Jag såg senariot framför mig med nerkörda elstolpar o påkörda förtält. Fast jag var glad att jag HITTADE platsen!
Vi fick en hörnplats o platsen bredvid den nr 214 o 215. Toppen! Nu ska Fia in o stå rakt osv... baggis! Haha...
Men det var ju en baggis! Tjo... inte mycket dividerande där. Klappade mig själv på axeln faktiskt!


Senare kom även förtältet OCH det andra stora tältet upp lätt som en plätt. På kvällen när jag sen gick o la mig hade jag så ont på baksidan av låren att det var faktiskt en liten plåga! Men detta erkändes aldrig! Att sitta superspänd i flera timmar o sen slå upp 2 tält gjorde sitt! MEN jag gjorde det! När vi kom till Borås var det solsken o helt ok väder. Frid o fröjd. Vi gick till Knalleland o shoppade lite, men då började det se misstänksamt mörkt ut. Sa till min väninna att vi kanske skulle dra oss tillbaka o få upp tälten innan det börjar regna. En stund efter att tälten kom upp brakade det loss, världens hälleregn kom över oss o ett tu tre sken hela hinneln upp o det small!

Va fasiken?! Jag satt ute i förtältet o filmade bara för att få med ljudet av regnet. För det vräkte verkligen ner! O jag som hade vägrat att packa ner byxor! Brr....
Sen bad jag tyst att tältet min väninna fick låna av mig skulle hålla så bra som jag sagt. Tänk om det läckte som ett såll eller flög iväg?! Jag höll ett vakande öga på det så länge jag orkade, men tillslut somnade även jag. Morgonen efter vaknade jag av trummandet av regn som forsar ner o jag flög upp o slet upp gardinen för att se så att mitt stora tält stod kvar. Det gjorde det! Men va det torrt?! Det var det med. Phu...
Lite senare öppnade jag dörren o klev ut... plask... Va tusan? Plask plask... men va???
En sjö inne i mitt förtält?! Men va läcker det? Näää.... regnet kom så häftigt att det rann in i tältet! 
Nu började jag känna mig smått irriterad, men tog ut hundarna så fort det blev uppehåll. 


För övrigt fick Ritwa och Harry vara hemma hos mormor, vilket jag var tacksam för!
Tillslut blev det så pass uppehåll att vi knatade bort till djurparken o tillbringade några timmar där. Nu kände jag att min irriteration växte och huvudvärken kom. Olika fula ord for genom mitt huvud o jag bara tyckte det var skit. Några dagar innan hade det varit 30 grader varmt o vi hade legat på stranden o gottat oss! 

 


Hur tusan lyckades vi???
Den kvällen drog ösregnet igång igen med full kraft med åska o nu blev jag orolig för tältet som min kompis lånade!
Skulle det verkligen hålla?!
Det gjorde det tack o lov. Dagen efter gick vi in på djurparken igen trots regn, vi HADE ju betalt för 2 dagar då skulle vi in där båda dagarna!! Men vi var inte där så länge. Vi skulle ju hinna packa ner tält osv till kl 15.00. Jäkla tid förresten... 16 eller 17 hade väl varit bättre? Jag fick iallafall packa ner 2 styck dyngsura tält o in med det i vagnen.

Sen drog resan mer västerut o ner till Ullared. Myran kämpade på o tillslut kom vi till incheckningen. Fick plats anvisat o när jag såg var sjönk mitt mod. Mitt i smeten!! Nu kommer jag att ha ihjäl någon tänkte jag. 
Kom till vår plats... 214! Och jag rullade in vagnen som ingenting! TACK!!
 Sen mötte vi upp kompisen o hennes barn inne på GeKås. Stackaren såg inte pigg ut! 
Klockan hann ticka iväg till ganska så sent innan vi kom tillbaka till vagnen o skulle börja fixa till mat. Jag hade varit ganska klok o köpt en kokplatta för en hyfsat billig peng, så jag satte på den o elgrillen o maten började bli klar. MEN då så bara släktes allt. Fasiken en propp eller? Hade jag nu dragit igång för mycket? Drog ur propparna o kollade dom, njae... de såg hela ut. Fine då kör vi uteslutningsmetoden. Jag tog förlängningssladden o satte in den i skåpet... fortfarande ingen ström o jag blev tacksam över att det inte var i min vagn felet va! Ringde receptionen o förklarade läget. O en vaktmästare lovades att komma bort, vilket det gjorde bara en kort stund senare. Fast TVÅ stycken dessutom väldigt söta killar. De räddade mig så jag kunde fortsätta att laga mat. Tack tack!!

Dagen efter var det utställning i Tvååker och jag var sen på det! Ja ja... ska aldrig hända igen!
Blåste attans gjorde det o jag fick snällt husera i Harrys uppfödare, Carinas tält.
Hundarna skötte sig väl men fick bara excellent vilket jag blev lite snopen över då inget i kritikerna sa att de inte borde fått ck också. Märkligt! Snål domare. Men men... inget mer med det utan det var att ta sina saker o vandra från platsen.

Körde tillbaka till Ullared och campingen och nu var det dags att sätta upp förtältet som låg i påsen dyngsurt! Det var ganska bra väder så jag hoppades att det skulle hålla i sig så tältet kunde bli torrt någon gång!
Sagt och gjort jag slet upp pinnar o tält o började på. Dock var det mindre kul att banka ner pinnar i stenhård grus/stenbeläggning! Men skam den som ger sig!! Gummiklubba förresten är ju ett bra redskap, för den som inte visste det! Underskatta aldrig denna bra sak! Men den jag fick med vagnen har nog gjort sitt så jag köpte en ny inne på GeKås!
Mitt i allt ihopa kom min dotter gåendes tillbaka med hundarna o utbrast:
- Mamma, ALLA på campingen vet vilken färg du har på dina trosor nu!!
- Skit samma! Ja de är vita! Och?? 

Jag var ganska trött i ryggen så jag brydde mig föga! Jag SKULLE ha upp mitt tält o ner med pinnarna o det skulle se ordentligt ut! Så var det bara! 
Sjuksköterskan på BUP i stan som min dotter träffade några gånger sa till mig efter nyheten om att jag hade köpt husvagn.

- Det klarar du aldrig själv! För det är så tungt och slitigt så man behöver minst vara 2 vuxna o helst en karl med.

TALA ALDRIG OM FÖR MIG VAD JAG INTE KAN!!!!!

Efter att allt var uppsatt o det såg fint ut tänkte jag på henne... Skit ner dig kärring! Här behövs fan ingen jäkla karl!!
Men ok, nästa gång får det gärna följa med en karl så kan jag sätta mig i min solstol o se dum ut! Haha....
Som tanten på platsen rakt över oss, som stod med armarna i kors o hånflinade åt mig!! 
Fula tankar for genom mitt huvud men jag satte mig sen och hånflinade tillbaka!!! 

Sen var det dags för lite shopping i det berömda stora varuhuset, igen!
Pengarna ja de försvann ju och jag fick tala om för barnen att det var bara att åka hem och ställa Fia på Hästängens camping o vara nöjda där. 

Iris och Pluppen? De skötte sig exemplariskt som campinghundar! ;)

 

Bosjökloster

14 jun 2015

Den 6 juni, Sveriges nationaldag, var det utställning på Bosjökloster. Tycker det är fint och mysigt att vara där så ja... 
Även om orken tröt så var det roligt. Mikaela och Martin var ju med så klart, och ja Martin hittade en lekplats så han såg man inte röken av. Dock efter en bra stund kommer det en kvinna med Martin i släptåg, som berättade att Martin hade hittat på hyss. Oj! Pinsamt... suck... detta barn! Inte första gången detta sker heller. Han kan man inte ha i möblerade rum.

Dagen till ära så blev det faktiskt varmt även om det (så klart) fläktade lite, kanske tur ändå. Blev minsann lite svettig. Haha...
Domare i vår ring var Bengt-Åke Bogren och jag tyckte att det gick bra. Hundarna var dock lite summa, Iris för att hon precis slutat löpa o Pluppen ja... värmen?
Men Iris gick jättefint, drog inget och var allmänt lugn, så jag undrade om hon var sjuk! 

Båda hundarna blev BIR och bäst gick det för Pluppen. Iallafall hade vi en trevlig dag...

Snart hoppas jag med att kunna orka komma ut i skogen o lägga spår till Pluppen, men det har varit ganska jobbigt efter operationen. Trött o håglös o har haft ont. Känner inte att det är 100 nu heller. Tyvärr....

 Ska ta mig tid o uppdatera resultaten med senare.

Ha det gott i sommar och jag hoppas ni får en bra semester ni som ska ha!

Liten uppdatering.

29 maj 2015

Lite har hänt sen sist jag skrev.

Det var ju utställning den 16 - 17 maj, först i Hässleholm sen på Kjugekull.
Jag ville egentligen inte ställa i Hässleholm p.g.a. domarbyte, men så var det olika turer fram o tillbaka va det gällde om man fick pengarna tillbaka eller inte. Det jag uppfattade var att man inte fick pengarna tillbaka och valde då att åka dit.

Och som jag förutspådde gick det inte så bra. Iris fick bara VG med usel kritik och Pluppen fick Excellent, men utan ck.
Var ju tvungen att så ner på något ju. Ja ja.... 
Skitväder va det med hela den helgen. Regnet kom o gick hela tiden.

På söndagen var det dags uppe på Kjugekull, o ni kan gissa att tältet åkte upp fortare än kvickt!!

Jag visade alla mina hundar, Harry med, mest för att stödja klubben.
Han var inte så himla road, men iallafall, han fick mycket godis!! 

Det gick bra för mina hundar, Harry blev BIR veteran, men sen oplacerad i biset. Spelar roll ändå.
Han gjorde bra ifrån sig gubben, o han håller måttet ännu!

Martin entrade ringen för första gången i Barn med hund med Harry och fick en egen liten handlinglektion av domaren.
Och det gick bra tillslut. Han blev stolt när han fick priset. Lilla grabben, som föresten fyllde 7 år igår. Tiden den går.

/dsc_0346.jpg

Pluppen gick också mycket bra och fick excellent ck o bästa unghund. Han hade dock mycket tuff konkurrens sen bland de övriga hanarna, vilka var många, o han gick inte vidare. Men det gjorde inget, han fick jättebra kritik iallafall.
Iris och Ritwa fick excellent men inget ck. 

Söndagen erbjöd stundom ösregn o så lite solsken och ösregn samtidigt som solen sken!
Blåste med en del, men va fanken, det har det ju gjort nu i månader. Känns som om det aldrig tar slut. 

Så måndagen efter var det dags för jobb som vanligt o dagen började som vanligt. Men på förmiddagen började jag känna att jag fick ont i magen men brydde mig inte så mycket om det. Magknip har man ju haft lite fram o tillbaka. Brukar gå över. Fast sen runt middagstid gjorde det så ont att jag hade svårt för att stå upprätt och började med tillslut må illa. Runt 14 tiden blev jag hemskickad av mina samordnare o jag kröp till sängs nästan direkt. Låg jag helt stilla på ena sidan gjorde det mindre ont, men ett tag visste jag inte vad som gjorde ondast, magen eller ryggen. Jag stod ut hela kvällen o natten, men på morgonen efter insåg att den där magknipen nog inte skulle gå över. Jag tog bilen och körde ner till vårdcentralen och hoppades på en dunderkur. Men så icke blev fallet, utan läkaren skrev en remiss till kirugen och sen var det bara att ta sig rätt in till akuten. Felet? Kunde vara vad som helst! 
Några timmar till fortlöpte och jag hade så ont ibland att jag svettades. Men tillslut fick jag komma in o tillslut ramlade det in en kvinnlig läkare som erbjöd mig smärtstillande! WOW! Morfin! Kick ass!
Himmelriket o jag kunde somnat på studs. Nej, då blev jag skickad till observationen och skulle nu dricka en hiskeligt massa kontsrastvätska för de tyckte nog att jag borde röngtas. Suck... inget litet fel eller?

Och sen skulle de tas blodprover, och ja de försökte och försökte... mina armar såg tillslut som nåldynor, min mage med för all del! Jag är dessutom spruträdd... och detta började nu bli otäckt. Trött, riktigt trött, rädd o ledsen låg jag där och funderade. Tillslut kom en go <3 vän och höll mig sällskap till långt in på natten.

Röntgen avklarades med mycket smärta o besvär... kontrastvätska gavs direkt i blodet med, och sköterskan som gjorde det sa till mig att man blev konstigt varm i kroppen och det skulle kännas som om jag hade kissat på mig. Och tro mig, så kändes det. Jag frågade henne iallafall om jag verkligen inte hade kissat på mig. Haha... nej, det hade jag inte. 

Svaret kom tillbaka med inte ett helt tydligt fel o alla mina prover var normala. Så vad tusan var felet?
Läkaren på akuten ringde bakjouren som kom och gjorde sin bedömning och han trodde på operation, så jag slussades upp på plan 6 o avd. 64, kirurgavdelningen. Där fick jag omgående duscha osv och äntligen fick jag hamna i en ordentlig säng, först tog jag fel säng... haha... tur dock att den som krävde den sängen inte var där då. 

Sen iallafall beslöts det att jag skulle ner på operation ganska så fort, men det tog ändå fram till kl 3 på natten innan jag åkte ner. Det pratades nässonder och epudiral och ännu mer nålar. 
Jissses!! SNÄLLA KNOCKA MIG INNAN ALLT DETTA TACK!!!
Tack och lov var jag så trött och groggy av morfinet att jag faktiskt inte brydde mig när det petades ner slang i näsan på mig och de stack mig. Sen sövde de mig ganska fort efter. 
Tog tid på mig att vakna gjorde jag med! Var nog inte vid medvetande förrän vid 10-11 tiden kanske. Och när jag slår upp mina trötta sega ögon blickar en väldigt söt kille ner på mig. Oj oj... o där låg jag o såg hemsk ut! Haha...
Uppenbarligen hade jag drabbats av en form av tarmvred där hela min tunntarm hade vridit sig runt sig själv och typ "ramlat" in i en sk. slits man får efter att ha gjort en gastric bypassoperation, vilket jag har gjort för 5 ½ år sedan. Trodde aldrig att jag skulle få några komplikationer efter den operationen så lång tid efter. Men tydligen.

Nu är jag hemma iallafall och ja... flytande kost i 2 veckor. Har bara några dagar kvar!! Yeaaa....
Men visst något gott har det ju kommit ur det hela, vikten har rasat! 4 kg på en vecka.

Visst hundarna har ju inte fått sina vanliga promenader för att jag inte orkar, fast jag har tåliga hundar. =)

Fler bilder från utställningen på Kjugekull har jag på min facebooksida. 

Utställning i Ystad

10 maj 2015

Igår var vi på inofficiell utställning i Ystad för första gången.
Jag kände att Iris den lilla gummibollen skulle behöva lite träning, och så rätt jag fick!

Som alla andra gånger när det är dags för utställning packade vi bilen full med väskor, stolar o tält.
Men jag tror ju att ni kan gissa att jag är glad för mitt tält? 
Kände mig dock lite ringrostig när jag stod där i blåsten o försökte få upp det, tog lite tid. En bra sak med det hela var att jag blev iallafall varm, då denna lördag inte erbjöd någon vidare värme!

 /11168764_10152861207546334_24529033431981305_n.jpg
Tältet uppe! Tack för det när det sen ösregnade!

När alla saker var på plats tog jag ut Iris och Pluppen för att gå några varv. Och ja, jag fick gå måååånga varv med Iris innan hon bara varvade ner märkbart så hon åtminstone travade några steg lite då och då. Suck...
Taxarna skulle visas sist, och så klart började det regna när det var vår tur! Grr.... MEN jag satt i mitt tält och var nöjd! Haha.....

Det gick bra för mina två "små"! Pluppen blev BIR likaså Iris. Sen i gruppen blev Iris 1a och Pluppen 3a.
De fick bra kritik så jag var ju supernöjd! Eftersom Iris gick så bra fick vi vänta till BIS.
Och då började regnet på allvar. Ja ja.... frös och hackade tänder gjorde jag!
Men taxarna låg så fint i sina burar och snusade så gott.

Senare kom vi ut i stora ringen bland alla de andra hundarna, mest stora hundar, tyckte lilla Iris!
Usch... va de blängde på henne! Tyckte hon nog, för hon var inte så tillfreds med situationen till att börja med.
Fast det slutade dock med en fin 3de placering! 1a kom en schäfer och 2a en kinesisk nakenhund. 

Trötta men nöjda packade vi ihop det nu dyngsura tält och åkte hemåt!

Utställning igen den 16 - 17 maj! Kul!

Harry är med anmäld! Hahaha..... jag kommer att bli en hatad matte!

 

Det här med koppelvana...

10 maj 2015

Ja, jag erkänner! Jag har varit extremt lat och det straffar sig nu!
Iris och Pluppen går fruktansvärt illa i koppel! Man blir lat och bekväm när man haft tillgång till stor inhängnad tomt, så därför har det inte blivit så många koppelturer.
Nu måste man gå med hundarna flera flera gånger om dagen och jisses va dessa små hundar kan dra!!
Lilla lilla Iris sprätter och spekar i asfalten och det ser ut som om hon inte kan ta ett endaste redigt steg.
Väldans irriterande! Pluppen drar men han flyter på i ordentlig trav iallafall. 

Men denna lilla Iris, så bråttom hon har, hela tiden. Kan inte stå still ens i 10 sekunder. Hon påminner mig mycket om Martin! Haha... 

Nu har vi bott i vår lägenhet i lite mer än enmånad och det börjar kännas som hemma.
Och vi mår bra allihopa! <3

Jag har dock bara hunnit gå ett spår med Pluppen men planerar ett på söndag. 
Till helgen är det utställning i Ystad, har aldrig varit där, och nästa helg är det utställning i Hässleholm och Kjugekull och det ser hag framemot! Ganska många taxar anmälda på Kjuge tycker jag!

 

Flytt!

17 apr 2015

Äntligen har vi nu flyttat till vår lägenhet!
Alla är lika glada och hundarna har kommit till ro. Fast för dom spelar de ingen roll verkar det som, så länge de får vara med oss. 

Vi var på utställning i Malmö för ett par veckor sen och det gick rätt så bra!
Iris och Pluppen blev inmätta. Iris hamnade på 31 cm och Pluppen 37, vilket jag är helt nöjd med!

De har ju lite kvar att sätta i hull och muskler så måtten var bra nu.

Iris debuterade i jaktklass men fick bara VG, det för att hon är lite tunn i fronten så att det ser ut som om hon vrider ut armbågarna lite. Jag har tyvärr haft lite problem med att få henne att äta ordentligt, men det har hon kommit igång med nu. 

Pluppen gick i unghundsklass och det gick toppen för honom! Mycket bra kritik exc o ck till honom. Dessutom gick han riktigt bra i ringen med Mikaela som handler. 

Nu ska jag verkligen bara försöka få till så att Pluppen med kan få starta i jaktklass! Och det ska jag väl ha tid med nu tycker jag! 

Ritwa har dessutom hunnit fylla 6 år! Lilla gumsan!

 

 

  

Äntligen!

15 mar 2015

Nu äntligen har jag avslutat mina studier och är nu undersköterska. Är skönt att lägga det bakom mig. Så nu ska jag väl ha lite mer tid till annat, som träning av hundarna kanske! 

Sen har livet ändrat sig lite drastiskt för oss också, då vi nu inte bor i Sönnarslöv längre. Dock inget jag sörjer!
Men det tar ju lite tid innan man kommer iordning med det nya.

Söndagen den 29de mars är det iallafall utställning i Malmö o det är vår första i år och det ska bli kul. Tyvärr har jag inte hunnit finlira med hundarna, men jag får göra det i veckan som kommer nu. Måste!!

Nu blickar vi framåt och ser möjligheterna! 

/dsc_0105.jpg

 

Livet...

14 feb 2015

Ja livet det livet... fick veta idag att jag är garanterad arbete till siste mars iallafall, och är man bara tillsvidare timanställd så är det ju toppen.

Har varit kallt o ruggigt i dagarna. Var inne i stan en runda idag o Pluppen o Iris fick följa med. Brr...
Fast lika lyckliga och glada och bättre blev det när de blev klappade! 

Idag är det mello från Malmö... suck... ja ja... man får genomlida dessa kvällar. Jobbar nästa lördag så då slipper jag det! Haha....

 /pluppenoirisistan14feb.jpg

 

GRATTIS HARRY!!

1 feb 2015

Idag fyller våran Harry 9 år!!!

Men han är fortfarande lika go o pigg.
Dock lite mer gaggig och käftig! Haha...

/harry9.jpg

Snart slut på den första månaden!

18 jan 2015

Ja men jisses va tiden den går fort! 
Vi är nu inne i andra halvan av januari månad och det liksom gick av bara farten.
Jag har nu iallafall kunnat gå tillbaka till jobbet efter 1 ½ vecka av värk och annat. Kändes skönt även om jag blev trött fortare, men har man inte gjort annat än legat i sängen så länge så är det väl klart att man är lite seg.

Jag kan också säga att Pluppen som tappade lite mycket i vikt ett tag har tagit igen sig med råge!
Jobbigt för en hane när två tikar löper efter vartannat! Först Iris i oktober/november och sen Ritwa i slutet på december. Lilla lilla gubben! Men han har tagit igen sig med 600 gr! Yes!!
Ritwa den lilla knubbisen har gått ner lite i vikt vilket jag också ville. 400gr så nu väger hon 5 kg prick, inte en direkt klen men ja.... det får bli bra så. Harry har också gått ner lite och väger 6,3 kg vilket jag är nöjd med. Iris är en liten fia och matchar 4.5 kg och jag tror att det är ganska lagom för henne.

Snart börjar ju utställningssäsongen och vi kommer ju att börja i mars som vanligt och sen är det ju taxklubben i Tvååkeri april, som vanligt. Och som vanligt är det Ullared och stuga som gäller. Får jag hoppas. 
Vi är ju på väg att flytta och så klart kommer ju ekonomin att styra hur mycket jag kan åka osv. Sånt är ju livet. Ja ja... jag hoppas ändå att jag kan vara med på de flesta av utställningarna dit vi brukar åka. 
Men vi får väl se! Jag hoppas iallafall på att Pluppen ska fixa sitt anlag och ett öppet minst och lika så Iris. Jag behöver verkligen träna lite mer.... tiden tiden var är du?? Någon som vill hjälpa mig?? =)

 

 /allafickplats.jpg

Nytt År!

13 jan 2015

Jaha då gott folk! Då var det nytt år!

Det gågna året har varit händelserikt för mig och mina hundar. Valparna växte till sig och flyttade hemifrån och det var dags för lite utställningar och spår. Kan tycka att jag hade lite flyt va det gällde mina valpar och deras köpare och jag känner mig väldigt nöjd med resultatet. 

Utställningarna får vår del gick bra tycker jag och Ritwas öppenklass gick ju susen liksom Iris anlagspår. 

Pluppen var lite sen på det och jag har haft lite mindre tid för att träna en massa så ja... jag kommer snart avsluta mina studier så det ska förhoppningsvis bli bättre med tid. 

Så nu har vi ett nytt år att se framemot och nya utställningar och spårprov.
Jag hoppas kunna åka till Danmark och ställa i år och sen hoppas jag på en kull till efter Ritwa. En fin fin hane har setts ut och jag tror det kan bli ett bra resultat.

En annan började året med influensa som inte har varit nådig mot mig, med värk och feber. En hel vecka har det hållt på nu och det har inte blivit riktigt bra ännu. Riktigt jobbigt! Men jag har inte känt dåligt samvete för att jag hållt mig inne med tanke på storm och ösregn!! Är man inte depreimerad så har man blivit det nu. 

Så nu har jag gnällt färdigt! Haha... men vem kan säga att detta är trevligt?
Nej, då har jag hellre lite snö o minusgrader! 

God fortsättning alla och jag hoppas vi syns i utställningsringarna eller varför inte i skogen?

God Jul Alla!

23 dec 2014

/10863878_10152566312101334_4928030723427012514_o.jpg

Ja då var det dags igen, julen står och knackar på ytterdörren. Detta svarade jag med att bli sjuk. Suck...
Men det börjar kännas lite bättre. Men visst är det typiskt. Glad för att allt är handlat och färdigt iallafall, så man inte hade varit en sista minutenmänniska! TACK!! Hoppas ni andra är klara. 

Lilla Ritwa började tillslut löpa och bor nu hos mormor för en tid. Harry och Pluppen skulle inte klara en löpperiod till här. Pluppen har magrat av en del och ja även Harry, inget bra! Men det går bra med Ritwa hos mormor. 

Och igår blev min hemsida dagens hemsida!! De ni!! Hihi....

Nu önskar jag verkligen er ALLA en lugn och fin jul! Och nästa år syns vi i utställningsringarna med nya friska tag!!

Stor KRAM!!

Va tiden går!

15 dec 2014

Men jisses! Har glömt uppdatera sidan helt och hållet!
Det har varit enormt mycket jobb och plugg och så klart massa annat.
Ja november månad flöt på i en rasande fart! Min första kull fyllde 1 år den 22 november, som tyvärr inte firades här då jag jobbade delad tur den dagen och var knappt hemma. 
Fast stolt och glad över mina puppisar iallafall! 

Iris började löpa i slutet av november, så jag har två hanhundar som verkligen har problem. Serenaderna har utlöst varandra så det har hörts i hela byn. Tack och lov har dte börjat lugna ner sig lite nu. Pluppen har gett upp hoppet och har lugnat ner sig så pass att han nu har krupit upp hos mig och vill ha gos. Äntligen! Men Harry har inte gett upp riktigt ännu... gamle mannen! Haha.... uthållig. 

Ja nu är vi inne i december och redan den 15. Julpynt och ljus har tagits fram, iallafall hos oss. 
Till barnens glädje öppnas det nu luckor varje dag. Det är småprylar och godis varje dag. Ja ja... skäm bort dom bara!

Iris och Pluppen har också varit hos veterinären och fårr sin 1 årsspruta plus rabies, så nu kan de åka med vart som helst. Vi planerar ju någon tur till Danmark närsta år. Hade hoppats på att Pluppen skulle klara sitt anlag också så han med kan anmälas i jaktklass sen. 

Vi får se hur det går. Nu kommer väl snart snön också så att det inte är lönt att träna spår och som det har varit den sista tiden har jag inte kunnat träna. För när jag väl har varit ledig så har regnet ÖST ner. Bläää..... 

Begriper inte hur jag ska hinna med allt, men men... min tid kommer väl?

 

10/11

10 nov 2014

Då har vi avverkat årets sista utställning och det var i Malmö på Sydskånska Kennelklubbens inofficiella valputställning.
Och ja jag skulle köra själv till Malmö, hu hu... inte så förtjust i det, men va göra? Bara att bita ihop och "tut" "tut"
Mikaela följde med iallafall, men att ha med henne när man kör är som... ja... till ingen hjälp! Haha...
Men fram kom vi iallafall och det utan att köra fel! Parkering långt ifrån fick vi med men va tusan, vi har ben!

Vi kom på plats i tid och hundarna var glada och tyckte det var kul att hälsa på allt och alla, Läs Iris tyckte det var kul, vi ska nu döpa om Pluppen till mesproppen! Haha... Men han är snäll. Inget morr eller något annat konstigt, han är bara lite försiktig. Iris hittade en väldigt trevlig dalmatiner som ville busa och hon tyckte det var så kul!

Lite väntan blev det ju, men träffade trevliga och goa människor, så det överväger den biten med att sitta och vänta.
Det var en dansk domare som dömde som heter Sören Vesseltoft och han var trevlig. 
Iris gick mot Koppargläntans Brumma och blev 1a. Sen mötte hon Altima´s Rasmus på Luffen och blev BIM, med jättebra kritik, ska inte klaga. Hon var heller inte riktigt på humör, lite trött eller ja... inte helt på G!

Pluppen gick själv, men var väldigt framåt och Mikaela visade honom jättebra!
Så han blev BIR och gick vidare till BIG, där han så klart blev oplacerad. Ingen tax blev uttagen, vilket var skitdåligt! För så dålig kvalitet var det inte på dom. Så klart var det 4 hundar av större ras som gick vidare. Men man börjar vänja sig.

Klockan var ganska mycket innan vi kom ut ifrån mässhallarna och det var mörkt ute. Och jag blev ju direkt störd eftersom jag nu skulle hitta ut från Malmö. Nej inte så svårt, jag vet, men vi skulle då hitta en Mc donalds och jag mitt nöt använde mig av Mikaelas iPhones gps!! BIG MISSTAKE! Den är kass!! Min telefon hade totaldött och jag hittade inte min billaddare, som hade på något märkligt sätt försvunnit. I allafall så blev jag omdirigerad till MOBILIA!!! Och jag blev tillslut hysterisk och körde därifrån i ren panik!!! Hahaha.... hittade inte ens IN till skiten. Fy fasiken va kass jag är! Malmöstad och jag... = BIG NO NO!!

Jag får hålla mig här på landet och ibland blanda mig med lite stadstrafik inne i Kristianstad. Duger gott till mig! Haha...

Nu är det iallafall dags för mig att bege mig till arbetet och göra lite nytta! 

Ha en bra vecka!

 

 

29/10

29 okt 2014

Ja men det var ju ett lååångt uppehåll!
Livet kom verkligen i mellan och jag har inte haft ork att fixa med sidan.

Så jag har ju lite att skriva om... tror jag! Haha...

Det var ju utställning i Tvååker den 11 oktober och jag hade som i våras hyrt stuga precis vid utställningsplatsen.
Verkligen värt det, för att slippa köra i ottan och vara dötrött.
Så jag satte kosan mot Ullared så klart först på fredagen för att frossa i lite shopping, tänkte att jag kanske kunde hitta lite julklappar till barnen osv. Men fick ett samtal under shoppingen som gjorde att jag totalt tappade lusten. Så jag åkte till stugan och mådde inte så bra. Sen satt det ju i mitt huvud hela tiden även på lördagen. Det var arbetsrelaterade problem.

Iallafall på lördagen knatade jag de där knappt 100 meterna från stugan in i ridhuset och kände mig sliten. Inget kul alls!
Hundarna var på G iallafall vilket jag var tacksam för. Det blev sen en ganska lång väntan, och lite dramatik. Ja det var väl mer än lite egentligen, då en man slutade andas o fick hjärtstopp och ambulansen kom. Mannen kvicknade som tur är till och pratade osv när han åkte iväg. Men the show went on och det gick ganska bra för mina hundar. Fast med tanke på kritiken trodde jag att det skulle resultera i världens flopp. Dock fick alla excellent och Pluppen fick CK. Domare var Perttu Stålberg, vilken jag tyckte var bra. Lugn och sansad. Mina hundar presterade sitt bästa trots lång lång väntan i bur. Duktiga små liv. 

Sen här efter har jag försökt hinna med lite spår med Iris och Pluppen. Lagt ett par nattagamla spår till Iris, men det har inte gått så bra. Hon blir totaltoppad när vi kommer ut i skogen, så jag får byta stategi lite för hennes del.
Pluppen har jag fått ut på ett par anlag och ja... det har gått si så där, men bytte stategi för honom med och häromdagen visade han att han kunde. Dock så var det i senaste laget vi gick och det började mörkna på. Pluppen är inte så glad för mörkret, han är faktiskt lite mörkrädd, plus att vi märkte att hela skogen var orolig, pga jakten så det påverkade honom lite också, men han klarade av spåret toppen ändå! Så jag ska försöka hinna få ut honom på ett anlag för domare så att han med är klar för att ställas i jaktklass när det är dags att åka över till Danmark.

Dessutom fick jag nys på en mycket snygg dansk hane till Ritwa nästa år. Mmmm.... 
Men vi får se hur det bli. Cross my fingers!

Tyvärr har jag inte en endaste liten bild ifrån Tvååker på hundarna. Ja ja...

Nästa omgång och den sista för oss i år är Malmövalp den 9de november. Sen håller vi semester och så får vi se vad 2015 ger oss i utställningsringarna. 

 

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)