Magic Wonders

tax ska du ha

16/4

Jaha då har det gått ytterliga några dagar sen jag uppdaterade bloggen!
Ja ja vi får bara konstatera att så kommer det att bli.

Iallafall så var vi i Tvååker i lördags på Hallandstaxklubbs årliga vårutställning där.
Jag hade med mig alla fem hundarna och av ren bekvämlighet hade jag hyrt en stuga som fanns att tillgå precis vid utställningsplatsen, Olsegården. Smidigt och bra!

På fredagen lämpade vi av packningen, jag och min dotter, och stack sen bort en sväng till Ullared. Oooppss...
Ja ja en del fynd gjordes.

Sen på lördagen var det dags och rastlös och nervös som jag är for upp redan innan han där nere fått på morgontofflorna, och Mikaela kved och tyckte att jag var helt dum i huvudet. Men föga brydde jag mig och rastade hundar och utfodrade dom samma. Sen utfodrade jag mig själv och en rätt seg sliten dotter. Inte mycket de unga tål nuförtiden! Ha ha...
Piffade till Harry Flax som skulle gå i veteranklass för första gången. Och ja han ser ut som han gör i pälsen då Ritwa och numera valparna också har en förkärlek att gnaga slåss stora stycken av den fina pälsen. Grr...
Detta blir nog nu Harrys sista utställning, har jag bestämt, tror jag... eller... Kan inte bestämma mig!!

I god tid placerade jag stolar och burar och hundar och allt annat man ska ha med sig i ridhuset och kände mig ganska nöjd. Tyckte det var skönt för lilla Vera som har det jobbigt när hon åker bil. Inget kräkande och uppdragna bukar! Tummen upp!
Sen blev det lite diskutioner om vem som skulle gå med vilken hund men Mikaela skulle iallafall visa Pluppen, Harry och Iris. Men jag ändrade mig senare och det blev lite missförstånd med nummerlapparna! Ajsingbajsing! Men det gick bra ändå! Snäll ringsekreterare och en superbra domare!

Mikaela visade Pluppen till en andra plats mot Altima´s Rasmus på Luffen, Erika Ericssons hane som är 3 dagar yngre än mina och dessutom deras kusin. Pluppen fick bra kritik och han gick jättefint!

Sen så visade jag Iris och hon blev sen BIM och BIR blev Altima´s Rasmus på Luffen.
Iris fick också jättebra kritik. Dock gillades det inte att man glodde i hennes mun. Pi katten vare!

Mikaela gick med Vera och det gick så där. Hon fick också bra kritik men kunde absolut INTE trava! Hon har svårt för det. Hopp och studs är henne melodi och dessutom gick ju syster och matte framför!

Ja ja.... mer träning! ÄVEN om jag hade hoppats på att RÄTT person/familj snart kunde upptäcka denna lilla goding och ge henne ett bra aktivt hem!

Harry gick faktiskt väldigt bra i ringen! Han såg t.o.m ganska upplivad ut! Annars brukar det vara huvudet nere i backen och riktigt utstråla hur hemskt han tycker det är att gå i ringen. Men inte i lördags! Flera som kommenterade det också, som är vana vid att se hans sega trötta stil annars! Tjo! Hade egentligen lovat honom att detta var ABSOLUT sista gången han behöver gå i en ring (kanske därför han var så alert?) så jag får väl hålla mitt löfte.

Det gick inte så bra för Ritwa, eller jo hon fick bra kritik men tack vare lite för mycket tapp av päls sen hon fick valparna fick hon nya sig med Very Good. Hon kommer igen en annan gång!
Nu på lördag ska vi gå spårprov med henne, ja det var på tiden, så jag hoppas att hon är på G då!
Och att jag vågar lita helt på min hund! Mest det som det hänger på!

Nu lägger jag ner för denna gången!

På fredag ska valparna på en inofficell utställning i Bollerup, tror jag.

16 apr 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)