Magic Wonders

tax ska du ha

19/4

Först och främst vill jag önska ALLA en riktigt GLAD PÅSK!

I torsdags fick jag mail från Evanescos ägare, hon kallas nu för Daizy, med bilder på lilla Daizy!
Så fin hon är den lilla tösen, lik sina systrar! Värmer i hjärtat när man får lite bilder och feedback från valpköparna.
De ska också fira påsken här ner i norra Skåne och förhoppningsvis kommer de och hälsar på oss imorgon. Ett besök jag verkligen ser framemot. Många bilder ska det tas!

Igår var vi på påskutställning i Bollerup minsann, jag, Mikaela och valparna. Tyckte de behövde träning, så varför inte?
Som vanligt var jag ute i väldans god tid, tänkte mest på lilla Vera, så att hon skulle hinna få en chans att se lite ok ut innan det var dags att gå in i ringen. Kallt och regnigt var det med när vi körde iväg, men det hyfsade på sig lite längre fram på dagen. Dock parkerade i världens gegga så hundarna såg ju inte så vackra ut. OCH sen in i ett ridhus med ja... ni vet!

Hann knappt parkera förens en liten satt tant påpekade barskt att JAG hade minsann tagit upp TVÅ parkeringsplatser!
Ah va...! Men snäll och foglig som jag är satte jag mig i bilen för att snällt backa ut och parkera bättre... detta resulterade i att jag la i backen UTAN att glo mig för och höll då på att backa in i tantens bil! Mikaela stod och fäktade hysteriskt med armarna och jag bara... OH SHIT! Det var nära! Phu... Mikaelas kommentar: Du glodde inte va?
Men hallå va tror du? Klart jag gjorde.. he he... eh...
Allt lugnt och ordnat o tanten? Ja hon parkerade lååångt ifrån mig o min kära ford, förstår inte varför. Förstår inte heller varför hon gick och blängde på mig hela dagen? Jag var nära men hallå inte såååå nära...

Det gick rätt ok för mina hundar. Pluppen tyckte jag skötte sig väl i ringen, dock fick han omdömet att han var bångstyrig och inte hade vett om att visa upp sig, men för övrig fick han fin fin kritik. Ja ja... Vera gick på jättebra! I trav kan ni tänka er, men hon tycker inte om att ställa upp sig så det drog ner henne lite. Iris är min stjärna och domaren klagade först på att hon inte ville visa upp sig men att han tyckte att hon var jättefin. Fick dock gå ett extra varv och då ändrade han sig direkt och sa att hon blev BIR valp. Pluppen fick ju inget HP så han var ju ute ur leken, tyvärr. Fattade dock inte varför han inte fick Hp. Vera fick heller inget Hp men rätt ok kritik. Omdömet söt tik med bra linjer dock! =) 

Eftersom Iris blev BIR valp fick vi vänta kvar och invänta BIS och det tog en stund. Fast mina hundar skötte sig exemplariskt. Tysta och fina satt de i sin bur eller ja de låg och snusade mest. Under tiden tränade vi lite extra när vi nu hade tiden till det och Vera slappnade av mer och mer och kunde tillslut ställa sig ganska ok. Pluppen gick som vanligt bra och ställde sig bra. Han hade faktiskt lite problem med det i ringen.

Iris fick också gå några extra varv och de alla fick även hälsa på lite andra hundar, allt från andra småhundar till de lite större Leonberger och Rottisar. Pluppen höll dock på att skita på sig när en styck basset ville hälsa, i all vänlighet.
Ahja sa jag till Pluppen... tror du är släkt med en sån på håll om du tittar på dig själv vännen. Hi hi..
Pluppen blängde! Va säger du? Med en sån????

Senare gick vi mot de andra valparna som blivit BIR i klassen valp 4-6 månader och där misann blev Iris tvåa!!!
Blir man glad? Nääää väl!! Etta blev en kinesisk naken hund tror jag.
Känns ju hur bra som helst, första kullen av egen uppfödning! Tjoho! Och jag som nästan, bara nästan, var på väg att sälja Iris. 

Vera ska få vara ifrån utställningarna nu. Hoppas ju som sagt att hennes familj snart kommer och köper henne.

Ja, det var allt för denna gången! Väl mött folk och ät med måtta!

 

19 apr 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)