Magic Wonders

tax ska du ha

19/5

Jaha då var denna utställningshelg över!
Och ja det var ju lite si så där med resultaten...

Lördagsmorgon begav jag mig till Hässleholm själv med bara Ritwa och solen strålade!
Jag försökte stråla med den men det gick inget vidare.
Det hade blivit ett domarbyte från Marie Gadolin till Martin Johansson och ja... så dåligt som det gick för Ritwa har det aldrig gjort! Och jag tyckte nog att det var lite orättvist. Ja ja... det var trevligt att träffa pappa Marleys ägare Erika och Harrys uppfödare Carina med flera! Det är ALLTID lika roligt!
Så den dagen slutade ganska så snabbt, men Tobias och Paulina som äger Magic Wonders Evanesco, Daizy var nere och skulle ställa Daizy på Kjugekull på söndagen, så de kom och hälsade på. Det blev middag, lite ringträning, lite finslip på tassar och kubbspel! Mycket trevlig eftermiddag och kväll blev det. Och vi tackar för ett trevligt besök!

Söndagens väderleksrapport hotade med regn och jag kände liksom att fasiken också! Det brukar vara så fint när utställningen på Kjugekull är. Jag trotsade den rapporten och satte på mig piratbyxor! Dumt gjort!
Domare för dagen uppe på Kjugekull var Kjell Lindström som hade med sig en domarelev.
Och resultatet? Tja, valparna och Ritwa fick bra kritik, men alla kan ju inte vinna. Sen kan man alltid ifrågasätta vissa saker osv. Mycket kan man också säga om domare också men man får väl gå vidare och ta nya tag. Jag vet om att jag inte har dåliga hundar. Lite halvtaskigt dock kan jag tycka när domarna säger till utställare att ingen av hundarna ligger inom ramen från hans/hennes ideal men måste ge någon bedömning.
Alla vet som har ställt ut några gånger att domarens smak och tycke är vad som gäller och ibland är det en klubb för inbördes beundran. Fast jag tycker det är lika roligt ändå!
Daizy fick också bra kritik, men blev tyvärr rädd för domaren så han kunde inte kolla henne i munnen därför så gick hon ju inte vidare. Men jag tror att med träning så kommer det att bli bättre och kommer garanterat stå sig i utställningsringen!!

Och vad hände med regnet? Fy bläää... det började så klart ÖSA ner! =(
Snabbt in med burar och hundar in i bilen och resten av packningen! Inget kul alls!
Ritwa kom in i ringen som en dränkt råtta men hon fick en mycket bättre omdömme och VG vilket jag tycker var mer rättvist!

Till syskonklassen så var vi både frusna och blöta och det var egentligen bara botten. Och om man tänker efter hade vi inte en chans heller.... men men....

Jag är tacksam för Paulinas och Tobias var med på allt trots allt! =)
Och att de inte har blivit totalt skrämda för framtida utställningar.

Vi tar nu nya tag inför framtidens utställningar!

Sitter nu och funderar allvarligt på det här med att köpa ett utställningstält. Vädret igår fick mig verkligen att fundera och visserligen likaså i lördags när det var så hett. Man kan ha någonstans att ha hundarna vid regn och sol. Tror jag har hittat ett tält som jag tror kan vara ok och inte kostar en förmögenhet. Vill tro att detta ska underlätta en del...

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)