Magic Wonders

tax ska du ha

2/8

Nu var det en tid sen jag uppdaterade hemsidan!
Fy på mig! Men till mitt försvar så har vi varit iväg på semester och jag har inte tillgång till någon laptop.

Torsdagen den 24 (min dotters födelsedag) begav vi oss till Öland med fullpackad bil.
Jag hade bokat plats på Sanbybadets camping som låg nära Löttorp på Öland och där planerade vi vara i 3 nätter.
Ett tält hade införskaffats model större och så även en kylbox att ha mat och dricka i.

/storataltet.jpg 
Tältet är minsann så stort att bilen lätt kunde få plats! Jag tyckte ju att det var lite överdrivet stort, men men...
Tyson och Harry fick stanna hos mormor de dagarna vi var iväg och med oss va Pluppen, Iris (som har lite vana vid campingliv) och Ritwa. Jag hade ju tur som fick semester vid den här tiden, för jisses va hett det va!
Inplanerat att göra på Öland var så klart djurparken och Borgholms slott.
På djurparken kunde man sätta sina hundar i hundgårdar som de hade i anslutning till parken, vilket var bra då det var så hett att asfalten brände! Det som hade missats att skrivas ut på deras hemsida var att hänglås till dörren fick man ha med själv eller hyra för 40:-! Så det blev lite kludd med detta då inte många i parken runt omkring tivolit där hunddagiset låg som kunde svenska. Fast hundarna hade det bättre inne i hundgården.
Inte många av djuren var så aktiva vilket jag kan förstå. Badet blev en befrielse senare på dagen. Så skönt!
Dag 3 på Öland tillbringades också i djurparken, men nu konsentrerade vi oss på badet först!
Efter en extremt kass natt, då jag inte sov mer än ett par timmar p.g.a en styck Martin som rullade av luftmadrassen och 3 hundar som slogs om var PÅ mig de skulle sova. Dessutom blev det hett som en bakugn så klart i tältet tidigt tidigt.
Men även detta påverkade barnen som såg lite slitna ut. Vi åkte även in lite till Kalmar för att käka, billigare så.
Stackars Mikaela fick en kass luftmadrass och sov lika illa hon.

Fast jag är väldigt glad och stolt över mina hundar som skötte sig väldigt väl!
Bara Ritwa som hade sina utfall ibland, men tystnade ganska så fort. Inget bjäbb på nätterna heller utan de kryllade ihop sig hos mig och sussade ganska så gott. Natten till den 27 vaknade jag av att det lät som om tältet skulle lyfta!
Dessutom började det åska! Blää... men regnet uteblev... nästan. Kom ett par droppar. Kom upp tidigt och såg till att packa ner tältet snabbt. Regnet kunde ju komma! Och det kom! Precis när vi var klara...

Det var dags att fara vidare, till Värnamo där jag hade bokat plats vid Prostsjön. Vi anlände lite senare på eftermiddagen, men valde att inte sätta upp tältet, utan hoppades att det skulle lätta upp lite. Vilket det senare också gjorde. Jag var vid det här laget så trött att jag tyckte tältet blev både snett och annat. Men orkade inte bry mig heller. Blev lite svalare dock vilket jag var tacksam för. Dagen efter styrde vi kosan till High Chaparral och värmen var olidlig! Enligt mig iallafall, lika olidlig som min huvudvärk! Hundarna tyckte nog också att det var lite jobbigt.

Borta vid western showen var det full hålligång med en massa pangande osv. Hundarna fixade det bra ända tills de pangade på ordentligt. Då blev Martin jätterädd och skrek för full hals och sprang ut. Då fick Iris någon form av hjärnsläpp och börjar yla hon med och jag försöker hålla ordning på henne och de andra två, som visserligen inte fattade varför HON hade börjat yla. Pluppen bara glodde och fattade som vanligt ingenting. Som tur var stod vi ganska nära utgången, men det visade sig svårare än va jag trodde att komma ut! Hundarna trasslade in sig i varandra och i intet ont anade personer i publiken! Jag försökte snabbt reda ut alla kopplen samtidigt som jag skulle lugna Martin OCH Iris! Som tur va så var mannen som stod närmast oss lätt på fötterna så han kunde snabbt och smidigt hoppa sig ur situationen.

Men jag ska ju inte säga att det inte var för inte att det var skönt att komma hem, även om jag nu tycker det är ganska kul och trevligt att tälta. Poängen dock att semestra med barn är att man måste hela tiden ha något att göra. Jag då som mest bara ville ligga och ta igen mig någonstans, men det får vara till en annan gång. Nästa gång så kanske jag rent av åker iväg själv på en sista minuten resa och lägger mig vid en pool någonstans och tar mig en drink!

Bilder kommer senare, har lite problem med att få upp dom på sidan!

Väl mött i värmen!

 

2 aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)